Followers

Friday, 28 September 2012

Red Velvet Cake

Order dari Kak Rose dan Abg Zul untuk anak tersayang. Hepi besday Along..semoga berjaya dalam exam.

p/s: maaf gambar kelabu asap.snap di awal pagi seawal 5.30 pg. kurang cahaya..huhuhuhu..

Monday, 24 September 2012

Wednesday, 19 September 2012

Boboiboy Cake

Cake: Chocolate Moist Cake with filling
Cake Size : 9"
~ Acobot ~
  Tempahan dari Sarah untuk besday anaknya. TQVM Sarah..
~ Sabtu 15 Sept. 12

Apam PolkaDots

Apam PolkaDots yang dijadikan sebagai buah tangan.

Tuesday, 18 September 2012

Magic Chocolate Mousse Cake - NEW

Kek yang terbaru..Magic Chocolate Mousse Cake. Di dalamnya terdapat 3 lapisan kek span coklat dan dilapisi choc. dan juga chocolate mousse. Sedap dinikmati sejuk.
Kek bersaiz 9" dan beharga RM70.

Alhamdulillah..order pertama untuk kek ni dari Tim khas untuk ulangtahun hubby nya. Jazakallah Tim. ~Sabtu 15 Sept. 2012

Contoh keratan layer dalam kek ni.

Chocolate Moist Cake

 7" Chocolate moist cake with swirl roses. Ordered by Yong. Yong order 2 cake. Lagi 1 Red Velvet Cake. Jazakallah Yong. ~ Sabtu 15 Sept. 2012
P/S : minggu ni paling sibuk..sepanjang minggu menyiapkan order. Sehari kena siapkan 4 biji kek yang berdeco. Alhamdulillah. terima kasih kepada yang terus memberi sokongan. 

Sunday, 16 September 2012

Apam Polkadots inti Coklat

 Terasa lama tak buat apam polkadots ni. At last dapat order dari Norzailillah. Terima kasih banyak. Kali ni Ruby's Delight dapat buat sedikit research pasal apam polkadots ni dan akhirnya terhasillah apam yang lebih gebuss dan lembut. Alhamdulillah..kena pula dengan inti coklat (resipi yang terbaru). Alhamdulillah syukur...menjadikan apam ni sungguh sedap..Alhamdulillah dengan izin Allah.
50pcs apam polkadots with chocolate filling. ~ Ahad 16 Sept.2012
Nak try..boleh order sekarang.. :)

Wednesday, 12 September 2012

Spongebob Cake

Order dari kak Reen Khan yang berada di seberang Laut China Selatan untuk anak saudaranya yang berada di semenanjung. Jazakallah kak.

Testimoni:
a). Kak Reen Khan : ok terima kasih tun, cantik sgt2 ..

b). En. Nizam Shariff (adik kak Reen) "Thanks Rabiatun yg menghasilkan kek kemas dan menarik, aroma kek 
tu bebetol mengancam emosi utk jamah kek tue hahaha, terimakasih sekali lagi.. ***sampaikan terima kasih 
juga pada brader hensem yg hantar kek nie.... ***pada Kakak ku(Reen Khan Shariff) yg sorang tue,dah semestinya setinggi tinggi terimakasih..

Sunday, 9 September 2012

Pinky White Hantaran Cake


Cake : Chocolate Mud Cake
Frosting : Homemade Fondant
Deco : Handmade Flowers Without Cutters

Jazakallah Elman Aizat Aina (nama profile -maaf akak tak ingat nama sebenar..huhuhu...) Dah 2 x adik ni tolong order cake hantaran untuk rakan2nya. Terima kasih banyak2 atas kepercayaan yang diberikan..dan juga sokongan.Alhamdulillah.

Saturday, 8 September 2012

Ribbon Rose ~ Red Velvet



Repeat order dari Zuraini. Red Velvet Cake with cream cheese. 

Ribbon Roses.
Jazakallah Zuraini yang selalu order dengan kami.

* kredit to Kzai